Oyun Birikimi
Forumumuza Destek Olmak İçin Üye Olmanız Yeterli!

TeşekkürLeR...
Oyun Birikimi
Forumumuza Destek Olmak İçin Üye Olmanız Yeterli!

TeşekkürLeR...
Oyun Birikimi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Oyun Birikimi

Artık Sadece Oyun Değil,Tarih,Din,Teknoloji,Edebiyat... Vs.
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Akvaryum Balıkları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Oyun Birikimi
Admin
Oyun Birikimi


Mesaj Sayısı : 68
Kayıt tarihi : 14/07/10
Yaş : 29
Nerden : İzmir

Akvaryum Balıkları Empty
MesajKonu: Akvaryum Balıkları   Akvaryum Balıkları EmptySalı Tem. 20, 2010 12:03 pm


Akvaryum Balıkları

Levreksiler (Perciformes)




Anabantoidei (Labirentli balıklar)







Belontiidae







Betta (Siyam Dövüscüsü)









Betta imbellis (Kücük Betta)





Betta splendens





Betta smaragdina





Colisa





Colisa labiosa (Büyük Dudakli iplik Gurami)





Colisa fasciatus (cizgili iplik Gurami)





Colisa chuna (Bal Gurami)





Colisa lalia (Cüce portakal gurami Gurami)





Macropodus









Macropodus opercularis (cennet Baligi / Makropode)





Sphaerichtys









Sphaerichthys osphromenoides

(Cikolata Gurami)



Trichogaster







Trichogaster trichopterus (mavi Iplik Gurami)







Trichogaster leerii (Incili Gurami)



Trichopsis









Trichopsis vittata









Trichopsis pumila







Trichopsis schalleri



Helostomidae







Helostoma temminckii





Luciocephalidae





Luciocephalus pulcher



Labirentli Balıklar


Çöpçü Balıkları

Avrupa'da ve Türkiye'deki ziyaretçi sayısı büyük olan web siteleri ne yazik ki sadece Callichthyidae ailesine ait Corydoras türünden birkaç tür ve diğer çöpcü balıkları deyip geçmiş. Kaldı ki Corydoras soyunun Callichthyidae ailesine ait olduğunu dahi yazmamışlar. Halbu ki Callichthyidae ailesine ait olan bir çok alt tür çok çabuk üretilmektedir. Corydoras alt soyundan olmayan örneğin Megalechis alt soyu olan Balıkların üretimi çok kolaydır. Biz akvarist olarak gerçekten araştırmacımıyız? Bildiğimiz bilgileri neden saklama ihtiyacı duyalım?



Callichthyidae ailesinden en çok bilinenleri Corydoras' lardır. Corydoras, Brochis ve Hoplosternum lardır. alt formuna ait 200' ün üzerinde çeşit vardır. Bu sebebten dolayı çöpçü balıkları (kedi balıkları) Bölümü devasa büyüklükte olacaktır.



Kurallar, koşullar ve bilinmesi gerekenler



• Çöpçü balıklarının asıl adı ingilizce olan (cat fish) Kedi balığıdır. Her ne kadar günlerini sadece yiyecek aramak için akvaryum kumunun ortasında harcasa da, kedi balıkları aslında yalnız başına asla tutulmaması gereken uyumlu balıklardır.



• Daima aynı türden en az beş tanesini bir arada bulundurun. Çok bilinen bir inanısın aksine, zırhlı kedi balıkları "çöp toplayan" bir cins degildir. Tüm diger akvaryum balıkları gibi onlarda yüksek kaliteli ve çok dengeli beslenmeye ihtiyaç duyarlar!



Kedi Balıkları Sistematik olarak Callichthyidae ailesindendir ve alt soy ve evreleri oluşmuştur.








Yosun Yiyiciler


Akvaryumda yosun; akvaryumunuzun cok normal oldugunu gösterir. Eger akvaryumunuzda hic yosun yok ise bir seyler yanlis gidiyor demektir. Biyolojik dengesi tam oturmus bir Akvaryumda yosunlar görüldügünde biliniz ki akvaryum baliklari saglikli demektir.

Sorun ise akvaryumdaki yosunlanmayi minimum seviyeye düsürmek ve zararli yosunlardan uzak tutmaktir. Bu sanildigi kadar zor degildir. Yosun yiyici baliklar ve canlilar Tanri tarafindan yaratilmis mükemmel canlilardir. Bu canlilar yaradilis bakimindan da her tür baliklarla tutulabilmektedir.

Isleri sadece yosun yemek olan bu canlilar, islerini cok iyi yapmaktadirlar. Akvaryum suyuna yosun öldürücü ilaclar eklemek yerine bu canlilardan bir kacini akvaryuma yerlestirmenizi tavsiye ediyoruz. Bilindigi gibi ilaclar kimyasal madde tasidiklari icin akvaryumunuzu biyolojik dengesi tamamen bozulabilir.

* Ama unutulmamalidir ki akvaryumda su akintisi hizli ise akvaryumda cok balik mevcut ve akvaryum isiginiz artik eskimis ise, akvaryum isigi gerektiginden fazla saatlerde acik ise, cok yemleme yapar iseniz, eger akvaryum suyunu düzenli degistirmiyor iseniz bu baliklari unutunuz.








Garra ceylonensis ceylonensis BLEEKER, 1863

Ana yurdu: Siri Lanka

Akvaryum Boyutu: en az 200 litre

Balik Boyu: 12-15 cm

Su Sicakligi: 24 - 27 °C

pH: 6,5 - 7,5

° GH: 3 - 20

Adi Ceylon kemirgeni olarakta gecer. Sakal yosun olarak bilinen yosunlari yerler. Kücük akvaryumlar icin biraz büyük bir baliktir. Yetiskin boyu ise 15 cm dir. Büyüyen yosunlari yerler. Akvaryumda yapismis ve büyümekte olan yosunlarin bas belasidir. Eger akvaryumunuz yumusak su degerlerine ve hafif bir akintiya sahipse bu balik bir yosun silahidir. Bariscil baliklardir. Akvaryumda en az 3 adet bulundurulmalidir.













Parodon affinis (La plata)

Diger adi La Plata yosun kemirici olarak bilinir. Ana yurtlari: Güney Amerika, La Plata, Paraguay Havzasi, Parana. Cok Bariscil baliklardir, Oksijeni bol, yumusak ve cok temiz akvaryumsuyu sartlarinda yasarlar. Akvaryumda filtre temizligi cok önemlidir. Uzmanlik alani iplik yosunlaridir. Asagida ki fotograftada görüldügü gibi Parodon affinis baligini is basinda görüyorsunuz.

Parodon affinis kalin yüzgecleri, uzun bir vücut ve ince ve yassi burnuyla her köseye rahatca hareket edebilir, isinin ehli bir baliktir. Bu baligin özelligi cok sempatik ve bariscil olmasidir. Akvaryumlarda beslenmek icin degil! Kullanilmak amaciyla bulundurulur.









Crossocheilus siamensis Smith, 1931

Eger akvaryumunuzda saklanacak yerler mevcut ise (magara) vb. Bu balik iyi bir yosun yiyicidir. Agiz yapisi sivridir. Öteki yosun yiyici baliklar gibi yassi ve kemirici degildirler. 1 yil icinde 10 cm kadar büyüyebilirler. 22 - 28 °C de hafif eksi sularda yasarlar (GH < 25°) kum yosunlari icin uygun bir baliktir.

Resimdede görüldügü gibi Crossocheilus siamensis baligini is basinda kum yosunu yiyerek beslenirler. Bilindigi gibi kum yosunu dedigimizde akvaryumda olan kumdaki yosun degil; aksine akvaryumda noktaciklar halinde olusan bitkilerin üzerini kum gibi kaplayan yosunlardir. Resimde görülen bitkinin kenar kisimlari simdiden yosunlanmaya baslamis bile; ama sorunun ustasi yine is basinda.







Gyrinocheilus aymonieri

Diatomeen türünde (kum yosunlari) yosunlar ile beslenirler. 27 cm uzunlugununa kadar büyüyebilirler. Ana yurdu Tayland dir. Iyi bir yosun yiyicidirler.









Otocinclus affinis

Bu balik yaklasik 4 cm boyunda ve cok iyi bir yosun yiyicicir. Gruplar halinde tutulmalari daha iyi olur. Otocinclus affinis' in En önemli özelligi ve calisma alani sert yosun türleridir. Iplik yosunlariyla pek bas edemezler. Otocinclus affinis en iyi genc yesil yosunlarini yok etmede kullanabilirsiniz. Baris baliklardir. Iyi filtrelenmis akvaryum suyunda yasarlar.





Ancistrus (Baryancistrus) sp.

Ilk önce sunu hatirlatmakta fayda görüyorum. Ancistrus (Baryancistrus) sp. kelimesinin son kisminda sp. (Alttür (Subspecies) ) kisaltilmasi konmustur. Bu kisaltmanin anlami Ancistrus Alt alem' ine ait Baryancistrus Alt aile' sindendir. Burada sp. kisaltmasi Alt türündendir. Bu kelimeler web sitemizde baliklarin tanitiminda da kullanilmaktadir. Daha ayrintili olarak bilmek isterseniz Akvaryum sözlügünde Taxonomi bölümüne bakiniz.

Bu baglamda Ancistrus ailesine ait baliklar yosun yiyiciler olarak bilinir.

Bariscil bir balik olarak nitelendirilebilir. Yeni (genc) Echinodorus yapraklarini yiyebilir. Genelde karanlikta beslenirler. Ana yurtlari Güney Amerika' dir.













Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://oyunbirikimi.yetkin-forum.com
 
Akvaryum Balıkları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Öne Çıkan Akvaryum Balıkları
» Akvaryum Bitkileri
» Akvaryum Termometresi
» Akvaryum Kurulumu

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Oyun Birikimi :: Evcil Hayvanlar-
Buraya geçin: